Vliegtuig Homepage

Home           Nieuwsfoto's    

 

Ilyushin Il-96-300

Ilyushin Il-96 AeroflotDe Ilyushin Il-96-300 is een viermotorig widebody straalverkeersvliegtuig bedoeld voor lange afstanden. In feite is het een 4 meter ingekorte en sterk gemoderniseerde versie van de eerdere Il-86.De ontwikkeling van de Il-96-300 begon halverwege de jaren tachtig en de eerste vlucht vond plaats op 28 september 1988. In 1993 kwamen de eerste toestellen in dienst bij Aeroflot.

Behalve de kortere romp is een ander uiterlijk verschilpunt met de Il-86 de aanwezigheid van winglets op de vleugeltips. De Il-96-300 heeft verder een geheel nieuwe vleugel en een digitale cockpit. De besturing geschiedt via een zogeheten 'fly-by-wire' systeem. Dat houdt in dat de bedieningsorganen van roeren en kleppen elektronisch wordt aangestuurd (via elektriciteitsdraden) in plaats van mechanisch (middels stangen en hefbomen). De motoren zijn van het type Aviadvigatel PS-90 en stiller dan die van de Il-86, stil genoeg om ook op West-Europese luchthavens te worden toegelaten.

De Il-96-300 heeft niet meer de benedendekse vliegtuigtrap van de Il-86 waarlangs passagiers het vliegtuig konden betreden op luchthavens zonder aviobruggen. De foto's tonen toestellen van Aeroflot, de foto boven de nieuwe kleuren, de foto onder de oude kleuren.
Ilyushin Il-96 Aeroflot

Vervolg....

* Ilyushin Il-96 * Vervolg *
* Ilyushin Il-62 * Ilyushin Il-76 * Ilyushin Il-86 * Ilyushin Il-96 *= Home =© Tekst en foto's © Copyright: De Vliegtuig Homepage ©
© Overname zonder toestemming verboden ©

De
Vliegtuig Homepage

Alles over moderne verkeersvliegtuigen


Nieuwsfoto's