Vliegtuig Homepage

Home           Nieuwsfoto's    

 

MDD MD-87 - Foto Galerij

MD-87 Balair CTA

De vroegere Zwitserse chartermaatschappij CTA vloog enige tijd met enkele McDonnell Douglas MD-87's. CTA fuseerde in 1993 met Balair tot Balair CTA. Het bedrijf was een dochter van Swissair en werd in 1995 opgedoekt, waarna Crossair de korte-afstandsvluchten overnam en Swissair zelf de lange vluchten. In 1997 werd een nieuw Balair opgericht, dat na de ondergang van Swissair verder ging als Belair.


MD-87 Finnair

Omdat Finland excentrisch ligt in Europa, zijn de afstanden tot andere Europese steden vaak behoorlijk lang. Voor Finnair leek de MD-87 met zijn relatief grote vliegbereik daarom zeer aantrekkelijk. Toch werden vier van zeven voor de maatschappij geplande toestellen niet gebouwd. De drie wel gebouwde exemplaren vlogen bij Finnair van 1987 tot 2000.MD-87 Aerolloyd

Aero Lloyd was een Duitse chartermaatschappij, die vier toestellen van het type MD-87 gebruikte. De maatschappij startte in 1981 met drie Caravelles. In oktober 2003 ging Aero Lloyd ten onder als gevolg van financiële problemen. In het voorjaar van 2004 beleefde het bedrijf in afgeslankte vorm een herstart onder de naam Aero Flight, maar het bestond onder deze naam slechts kort.

* MDD MD-87 * Vervolg * Foto Galerij *
* Douglas DC-8 * Douglas DC-9 * MDD MD-80 * MDD MD-87 *
* MDD MD-90 * MDD DC-10 * MDD MD-11 *
= Home =© Tekst en foto's © Copyright: De Vliegtuig Homepage ©
© Overname zonder toestemming verboden ©

De
Vliegtuig Homepage

Alles over moderne verkeersvliegtuigen


Nieuwsfoto's